Anglia| Doar 1,2% dintre decesele Covid au survenit la persoane complet vaccinate, arată datele oficiale

Anglia| Doar 1,2% dintre decesele Covid au survenit la persoane complet vaccinate, arată datele oficiale

Persoanele complet vaccinate reprezintă doar 1,2% din toate decesele Covid-19 din Anglia, în primele șapte luni ale anului. Cifrele, publicate de Oficiul pentru Statistică Națională (ONS), au fost prezentate ca dovadă a succesului programului de vaccinare.

Cifrele arată un total de 51.281 de decese care implică Covid-19 în Anglia, între 2 ianuarie și 2 iulie, dintre care 38.964 au fost persoane nevaccinate.

Din totalul deceselor legate de Covid, 458 (aproximativ 0,9%) au fost raportate la persoane care au murit la cel puțin 21 de zile după a doua doză a vaccinului. Doar 256 de decese (0,5%) au reprezentat persoane care complet vaccinate și au avut un test PCR pozitiv la cel puțin 14 zile după a doua doză.

Niciun vaccin nu este 100% eficient împotriva Covid-19 și autoritățile din domeniul sănătății precizează clar că sunt de așteptat unele decese ale persoanelor vaccinate. Public Health England (PHE) estimează că eficacitatea vaccinului în două doze împotriva internării cu varianta Delta – care este acum tulpina dominantă din Marea Britanie – a fost de aproximativ 94%.

Cifrele demonstrează că riscul de deces este în mod constant mai mic pentru persoanele care au primit două doze, în comparație cu o singură doză sau fără vaccinare.

Trei sferturi din decese (76,6%) au avut loc la cei care erau extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic – o proporție ușor mai mare decât pentru alte decese care implică boala Covid-19 (74,5%) și decese care nu implică infectarea (69,7%) .

„Din datele ONS reiese clar importanța vaccinării complete – vaccinarea completă oferă o protecție foarte ridicată – dar nu perfectă – împotriva decesului.”

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook