VIDEO| Un copil de 12 ani îi întrece pe cicliștii profesioniști care concurează la Turul Marii Britanii

VIDEO| Un copil de 12 ani îi întrece pe cicliștii profesioniști care concurează la Turul Marii Britanii

Copilul de 12 ani care i-a întrecut pe cicliștii profesioniști în timpul unei curse de la Turul Marii Britanii se declară „șocat și uimit” de reacțiile pe care le-a provocat. Xander Graham a intrat în joc lângă Edinburgh, iar spectatorii din toată lumea l-au putut urmări cum îi depășește pe concurenți.

Clipul postat pe Twitter a strâns mai bine de 1 milion de vizualizări în primele 24 de ore.

Xander visează să ajungă ciclist și a mers să-i urmărească pe participanți în a șaptea etapă a Turului, care se desfășura aproape de locul unde locuiește. Venise pe bicicletă, pentru că se antrenase cu câteva ore mai devreme. Într-un impuls de moment, a decis să intre în cursă, după ce un grup de cicliști au trecut pe lângă el în viteză.

„Știam că vor trece pe acolo, am văzut ruta online. Veneau de după o curbă, iar spectatorii au început să aplaude. Atunci am hotărât să mă alătur”, spune Xander.

„Timp de un minut am pedalat cât de repede am putut.”

„Eram șocat”, spune el. „Am fost foarte bucuros și uimit. O să fac o poză și o s-o pun în camera mea.”

Eisberg, unul dintre sponsorii principali ai Turului Marii Britanii, i-a oferit bilete VIP pentru etapa finală, care are loc la Aberdeen.

„I-am întâlnit pe Mark Cavendish, pe Wout van Aert – mulți cicliști. Chiar au venit la mine, să vorbim, știau cine sunt. Mi-au spus lucruri tare frumoase.”

„Eenkhorn a fost foarte amabil, m-a dus pe scenă, unde erau toți. Clar este unul dintre eroii mei acum.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook