Deghizat în Covid| 44 de angajați ai unui spital au fost infectați din cauza unui costum gonflabil defect

Deghizat în Covid| 44 de angajați ai unui spital au fost infectați din cauza unui costum gonflabil defect

Departamentul de urgență al spitalului Kaiser Permanente din San José, California, se confruntă cu o creștere a cazurilor de infectări cu coronavirus. 44 de angajați au fost recent testați pozitiv, iar unul dintre ei a decedat. Originea „probabilă” a tuturor acestor cazuri ar fi un costum gonflabil de Crăciun, relatează San Francisco Chronicle.

Reprezentanții spitalului au declarat că se desfășoară o anchetă pentru a înțelege cum au fost afectați atât de mulți lucrători ai aceluiași departament. Dar au recunoscut că un membru al personalului a venit în ziua de Crăciun purtând un costum gonflabil.

„Orice expunere, dacă s-a produs, ar fi complet inocentă și complet accidentală, deoarece individul nu avea simptome și căuta doar să ridice moralul celor din jur, într-un moment foarte stresant”, a spus un purtător de cuvânt al spitalului.

Ipoteza este că membrii personalului au fost contaminați ca urmare a circulației aerului cauzată de un defect al costumului gonflabil. O posibilitate pe care dr. Peter Chin-Hong, expert în boli infecțioase al Universității din California o consideră „cu siguranță plauzibilă”. El consideră că persoana care purta costumul defect ar putea fi sursa multiplelor contaminări, întrucât ar fi putut produce o circulație a aerului și particulelor, chiar dacă nu a fost ea însăși infectată.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook