Declarația pe proprie răspundere, simbolul monitorizării obsesive și a infantilizării cetățenilor

Declarația pe proprie răspundere, simbolul monitorizării obsesive și a infantilizării cetățenilor

Descoperirea unui vaccin împotriva Covid-19 nu mai este o utopie. Am început să ne bucurăm de rezultatele promițătoare ale Pfizer și BioNtech, dar reprezentanții „medicocrației” s-au grăbit să ne taie entuziasmul: „Să nu ne precipitam. aceasta este un anunț pentru Bursă” ,”în orice caz, persoanele fragile nu vor fi vaccinate”…

Denunțarea „relaxării” a fost reluată. În anii 1930, scriitorii fasciști au folosit cuvântul „relaxare”… Ciudate vremuri trăim: citim articole, urmărim reportaje care acuză spectacolul pietonilor pe străzi. Trotuare pustii și restaurante închise: aceasta este imaginea seninătății din 2020.

Crăciun tot anul, chiar și după ora 19:00!

Înțelegem teama extremă a „medicocraților” în fața perspectivei unui vaccin: dacă boala scade în intensitate, aceștia se vor găsi (cel puțin temporar) deposedați de puterea lor asupra populației, cucerită la începutul pandemiei. Gata cu predicile tinute în fiecare seară pe canalele de știri.

2021 se profilează a fi un an ciudat. S-ar putea să ne recâștigăm libertatea absolută de mișcare. Fără să mai fim trași la răspundere de autorități și medicocrați! Crăciun tot anul, chiar și după ora 19:00!

Permis pentru a lua aer

Întrebarea crucială este următoarea: vor supraviețui oamenii dispariției certificatului pe propria răspundere, acest document pe care trebuie să-l aibă pentru a ieși la aer? Să ieși la aer este singura activitate pentru care nu există dovezi, așa cum subliniază un avocat. Alte călătorii care intră sub incidența uneia dintre excepțiile prevăzute de guvern (școală, serviciu, examinare medicală) pot fi justificate cu alte documente. Birocrați noștri au emis, prin urmare, un permis pentru a lua aer.

Completarea zilnică a acestui formular a devenit un gest atât de natural încât nici nu ne mai întrebăm despre semnificația acestei reguli. Certificatul de ieșire este un conglomerat al relelor: atotputernicia unui stat de tip « babysitter », neîncrederea instituționalizată, obsesia supravegherii, birocrație nefiltrată… Preferăm infantilizarea în loc de răspundere.

Acest document va rămâne simbolul reducerii unui popor la starea de turmă. „Medicocrații” au transformat lumea într-o inchisoare cu securitate medicală ridicată.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook