De ce Trump nu este tratat cu hidroxiclorochină, medicament pe care l-a promovat intens

De ce Trump nu este tratat cu hidroxiclorochină, medicament pe care l-a promovat intens

Președintele SUA, Donald Trump, a fost testat pozitiv pentru Covid-19 săptămâna trecută, vineri, iar anunțul a reaprins discuția despre hidroxiclorochină pe rețelele de socializare. Medicamentul a fost intens promovat de către Trump, deși nu există dovezi ale eficienței acestuia.

Susținătorii hidroxiclorochinei au devenit activi în weekendul ce-a trecut și i-au recomandat lui Trump să se trateze cu „medicamentul miracol”.

Andy Biggs, un republican din Arizona, le-a transmis „toate cele bune” președintelui și Primei Doamne, care de asemenea a fost diagnosticată cu Covid, și le-a sugerat să „ia hidroxiclorochină pentru a-i ajuta să se recupereze”.

În ultimele zile, mai mulți utilizatori ai rețelei Twitter și-au exprimat părerea că lui Trump ar trebui să i se administreze hidroxiclorochină. Hashtagurile #hydroxychloroquine sau #HDQWORKS au fost frecvent folosite.

Medicamentul nu a fost aprobat pentru tratarea Covid-19, iar agențiile de sănătate au transmis un semnal de alarmă cu privire la efectele secundare grave care ar putea apărea în urma administrării hidroxiclorochinei. Studiile au arătat că nu este un remediu pentru a preveni sau trata boala provocată de SARS-Cov-2.

Cu toate acestea, multe voci au promovat-o, inclusiv Donald Trump.

Totuși, președintele SUA urmează un alt protocol de tratament. Potrivit medicului de la Casa Albă, Sean Conley, lui Trump i-a fost administrat inițial un cocktail cu anticorpi sintetici produs de compania Regeneron, apoi a luat zilnic vitamina D, zinc, melatonină și aspirină, conform The New York Times.

Conley a menționat că președintelui i se va administra si Remdesivir timp de cinci zile. În cursul zilei de ieri, medicul a declarat că i s-a dat și Dexametazonă, un steroid care ajută în recuperarea cazurilor grave de Covid-19, dar poate fi dăunător pentru cei cu forme ușoare sau medii.

Hidroxiclorochina, pe de altă parte, nu face parte din schema de tratament. Cu toate că Trump a promovat-o în nenumărate rânduri.

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook