Daneza care a decedat după vaccinarea cu AstraZeneca a avut „simptome neobișnuite”, spune Agenția pentru Medicamente din Danemarca

Daneza care a decedat după vaccinarea cu AstraZeneca a avut „simptome neobișnuite”, spune Agenția pentru Medicamente din Danemarca

Daneza în vârstă de 60 de ani care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca a prezentat simptome „extrem de neobișnuite”, potrivit agenției daneze pentru medicamente. Femeia avea un număr scăzut de trombocite și prezenta cheaguri de sânge în vasele capilare, precum și sângerări, se arată în comunicatul emis.

Câteva cazuri similare au fost raportate în Norvegia și în baza de date a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) cu privire la efectele secundare ale vaccinului.

„Pacienta a avut o evoluție neobișnuită înainte de a muri, ceea ce a făcut ca Agenția Daneză a Medicamentului să reacționeze”.

Norvegia a declarat că trei persoane, toate cu vârsta sub 50 de ani, vaccinate cu AstraZeneca, sunt tratate în spital pentru sângerări, cheaguri de sânge și număr scăzut al trombocitelor în sânge – efecte care au fost etichetate drept „simptome neobișnuite” de către autoritățile sanitare.

Danemarca, Norvegia și Islanda au declarat săptămâna trecută că vor opri administrarea vaccinului AstraZeneca. Olanda s-a alăturat ieri.

Agenția Europeană pentru Medicamente a declarat că nu există niciun indiciu care să indice că evenimentele ar fi fost cauzate de vaccinare, o opinie care este susținută de Organizația Mondială a Sănătății.

AstraZeneca a declarat duminică că o analiză a datelor de siguranță a persoanelor vaccinate cu vaccinul Covid-19 nu a arătat nicio dovadă a unui risc crescut de formare a cheagurilor de sânge.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook