Cuplurile “ar trebui să poarte mască în timp ce fac sex”, spun cercetătorii de la Harvard

Cuplurile “ar trebui să poarte mască în timp ce fac sex”, spun cercetătorii de la Harvard

Oamenii de știință de la Harvard avertizează că activitățile sexuale pot favoriza transmiterea coronavirusului și au sfătuit cuplurile să aplice măsuri de prevenție în dormitor.

Printre acestea, evitarea săruturilor, dușuri înainte și după sex sau chiar purtarea măștii de protecție în timpul partidelor de sex.

În cadrul studiului, cercetătorii de la Harvard au inclus mai multe scenarii sexuale, în funcție de gradul de risc de transmitere pe care îl prezintă.

Abstinența și masturbarea prezintă “un risc scăzut”, în timp ce activitățile sexuale cu persoane izolate în aceeași locuință sau în alte locații sunt catalogate cu “risc crescut”.

Studiul publicat în Annals of Internal Medicine a fost condus de dr. Jack Turban, și menționează: “Pentru unii oameni este aproape imposibil să recurgă la abstinență totală. În aceste situații, cea mai sigură metodă este să faci sex cu o persoană izolată în aceeași locuintă.”.

Recent, un expert din domeniul sănătății a spus că pacienții vindecați de Covid-19 ar trebui să evite să facă sex timp de 30 de zile.

Veerawat Manosutthi, medic expert al Thai Disease Control Department a făcut această recomandare, completând că oamenii ar trebui să evite și săruturile.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook