Cum vei călători cu avionul în condiții de siguranță. Aspectul cabinelor s-ar putea schimba

Există încă semne de întrebare când vine vorba despre modul în care vor zbura după pandemia de coronavirus. Se tot discută despre eliminarea rândului de scaune din mijloc, despre obligativitatea purtării măștii sau despre dezinfectarea cabinelor avioanelor mult mai des. Iar designerii de scaune propun diverse soluții, încercând să facă zborul mai sigur și în același timp plăcut.

O idee vine de la Aviointeriors și propune ca pe rândul de trei scaune de la clasa economy, scaunul din mijloc să fie întors invers și să fie instalate scuturi de protecție în jurul fiecărui scaun.

Proiectantul francez Florian Barjot are o altă propunere, care ia în calcul faptul că demontarea sau reproiectarea cabinelor avioanelor nu e o opțiune viabilă. Și propune un kit demontabil care poate fi instalat la nevoie. Scaunul din mijloc ar urma să fie lăsat liber, pe el urmând a fi montat un paravan de protecție care să asigure distanțarea socială. Ideea ar putea fi folosită tot la clasa economy. Barjot susține că acel kit e foarte ușor de produs și costă foarte puțin.

Ideea i-a venit când soția sa i-a spus că ar fi foarte îngrijorată dacă un pasager ar strănuta în spatele ei. Structura propusă de el ar ajuta pasagerii să se simtă mai în siguranță.

„Ideea unui kit demontabil are sens dacă vorbim despre măsuri sanitare temporare sau limitate geografic”, spune Barjot, care susține că a luat deja legătura cu furnizori de materiale pentru interioarele avioanelor ca să vadă cum poate transforma ideea în realitate.

Pe 5 mai, Asociația Internațională a Transpotatorilor Aerieni a publicat un comunicat prin care este respinsă ideea eliminării rândului de scaune din mijloc, recomandarea asociației fiind purtarea măștilor.

„Studiile arată că riscul de infectare la bordul avioanelor este scăzut”, se arată în comunicat. „Purtarea măștilor de către pasageri și echipaj va reduce acest risc, și așa scăzut, în așa fel încât să evităm o creștere dramatică a costurilor de transport pe care ar implica-o măsurile de distanțare socială.”

Dacă o parte din scaune sunt eliminate, cel mai probabil, companiile aeriene vor ridica prețurile în așa fel încât să acopere lipsa scaunelor. Citește mai multe aici.

Asociația Internațională a Transpotatorilor Aerieni a mai propus controale ale temperaturii pasagerilor și reducerea contactelor la bordul avioanelor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook