Prețurile biletelor de avion ar putea crește cu 50% din cauza măsurilor de distanțare impuse la bord

Prețurile biletelor de avion ar putea crește cu 50% din cauza măsurilor de distanțare impuse la bord

Dacă măsurile de distanțare socială vor fi impuse în aeronave, prețurile biletelor de avion vor crește cu până la 50%, spun reprezentanții companiilor aeriene.

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), ce reprezintă 290 de companii din domeniu, a sugerat anumite măsuri temporare – printre care aceea ca pasagerii și personalul de bord să poarte măști – dar s-au opus categoric măsurii de a lăsa locuri libere între pasageri.

“Dovezile arată că riscul transmiterii virusului în timpul zborului este scăzut; vom lua măsuri, pasagerii și personalul vor purta măști, pentru a spori siguranța”, a spus directorul IATA, Alexandre de Juniac. “Trebuie să găsim soluția prin care pasagerii să aibă încredere în serviciile noastre și să ținem prețul călătoriilor la un nivel accesibil.”.

Dacă măsurile de distanțare vor fi implementate, prețurile vor crește cu 43% până la 54% în 2020, în funcție de regiune. Iar asta doar pentru a menține companiile în viață, spun reprezentanții IATA, conform ABC News.

Alte măsuri sugerate de asociație sunt testarea pentru Covid-19 sau pașapoarte de sănătate, măsurarea temperaturilor pasagerilor înainte de îmbarcare, dezinfectare frecventă și modificarea procedurilor de acces în aeronavă, astfel încât să fie redus contactul direct între pasageri.

Estimările spun că pandemia va duce la pierderi de 314 miliarde de dolari în sectorul aviatic, pentru 2020.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook