Covid pe termen lung. Peste 60.000 de britanici au fost bolnavi timp de trei luni sau mai mult

Covid pe termen lung. Peste 60.000 de britanici au fost bolnavi timp de trei luni sau mai mult

Peste 60.000 de persoane din Marea Britanie au avut coronavirusul prezent în organism pentru mai mult de trei luni, arată un sondaj în masă realizat cu ajutorul aplicației Covid Symptom Study, dezvoltată de un grup de cercetători conduși de Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra.

Alți 300.000 de pacienți au prezentat simptome pentru mai mult de o lună, în timp ce unii spun că au avut nevoie de un scaun cu rotile din cauza bolii, chiar dacă înainte erau perfect sănătoși, conform The Independent.

Printre simptomele descrise de cei care au fost purtători ai virusului pe termen lung se numără dificultătea de a respira normal și oboseala.

Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie, a declarat că în cazul unor bolnavi simptomele au rămas prezente chiar și la șase luni de la infectare. „Covid-19 pe termen lung este atunci când pacienții sunt bolnavi pentru mai bine de șase luni. Este caracteristic persoanelor tinere.”, a spus el într-un interviu pentru Radio LBC.

Prof. Spector a declarat pentru BBC că este „frustrat” din cauza faptului că aplicația dezvoltată de el nu este folosită și în alte zone.

A fost, de asemenea, raportat că aproximativ 75% dintre pacienții care au fost tratați în spitale au continuat să aibă probleme de sănătate și după externare.

Guvernul britanic a publicat recent un ghid pentru cei în cazul cărora Covid-19 se manifestă pe termen lung. Acesta arată că aproximativ 10% dintre pacienții cu forme medii ale bolii, care n-au fost internați, au prezentat simptome pentru mai mult de patru săptămâni. În același timp, o parte dintre cei care au fost internați, cu forme mai grave, au continuat să aibă simptome pentru opt sau mai multe săptămâni după externare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook