Covid-19| SUA semnează un contract de 1 miliard de dolari pentru tratamentul cu anticorpi al GSK

Covid-19| SUA semnează un contract de 1 miliard de dolari pentru tratamentul cu anticorpi al GSK

GlaxoSmithKline Plc. (GSK) și Vir Biotechnology Inc. vor furniza Statelor Unite doze ale tratamentul cu anticorpi, pe care l-au dezvoltat împotriva Covid, în valoare de 1 miliard de dolari. Companiile anunță un contract care aduce numărul de doze comandate la 750.000 la nivel mondial. Medicamentul, sotrovimab, este eficient împotriva formelor grave de Covid.

FDA a acordat produsului autorizație de utilizare în caz de urgență în mai. GSK va furniza dozele până pe 17 decembrie. Pe lângă cele care vor fi livrate în acest an, Washingtonul poate achiziționa doze suplimentare până în martie 2022.

„Având în vedere numărul mare de pacienți care continuă să se îmbolnăvească de Covid-19 în multe regiuni din SUA, există o nevoie continuă de tratamente eficiente”, spune Hal Barron, directorul științific al GSK.

Medicamentul pare să își păstreze eficacitatea împotriva variantei Delta, potrivit datelor studiilor in vitro, menționează companiile. GSK nu a dat mai multe detalii cu privire la noul contract.

Sursa: Bloomberg

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook