Situația Covid din Germania este dramatică, avertizează Angela Merkel. „Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea”

Situația Covid din Germania este dramatică, avertizează Angela Merkel. „Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea”

Situația crizei Covid din Germania este dramatică, spune cancelarul Angela Merkel, care cere un impuls pentru distribuirea mai rapidă a vaccinurilor și face apel la cei sceptici cu privire la vaccinare să își răzgândească. Germania a raportat miercuri 52.826 de noi infectări – un salt de o treime față de acum o săptămână și un alt record zilnic, în timp ce 294 de persoane au murit, ridicând totalul la 98.274, în timp ce al patrulea val al pandemiei lovește Europa.

„Nu este prea târziu pentru a opta pentru o primă vaccinare”, a declarat Merkel la un congres al primarilor germani. „Toți cei care se vaccinează se protejează pe sine și pe alții. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea”.

Doar 68% dintre cetățenii celei mai populate țări din Europa sunt complet vaccinați – mai puțin decât media din vestul Europei – iar 5% din populație a primit doza suplimentară.

Merkel, care guvernează cu titlu interimar pe durata negocierilor pentru formarea unui guvern de coaliție după alegerile din septembrie, a spus că trebuie să existe un efort național pentru a începe distribuirea în masă a dozelor de rapel.

Ea a făcut apel la liderii federali și regionali reuniți joi pentru a introduce o măsură care să declanșeze restricții mai stricte, în funcție de numărul de persoane infectate care ajung la spital într-o săptămână.

Social-democrații, Verzii și Liberi-Democrații, care negociază pentru formarea următorului guvern, urmează să propună o serie de măsuri pentru combaterea pandemiei într-un proiect de lege care urmează să fie votat în parlament joi.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook