Austria înregistrează cel mai mare număr de noi cazuri Covid de la începutul epidemiei, în a treia zi de izolare pentru nevaccinați

Austria înregistrează cel mai mare număr de noi cazuri Covid de la începutul epidemiei, în a treia zi de izolare pentru nevaccinați

Numărul infectărilor cu SARS-Cov-2 înregistrat în Austria a atins un nou record zilnic miercuri, a treia zi de izolare pentru cei care nu sunt complet vaccinați, măsură impusă pentru a opri creșterea. Aproximativ 65% din populația Austriei este complet vaccinată, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Austria are, de asemenea, una dintre cele mai mari rate de infectare de pe continent, cu o incidență pe șapte zile de 925 la 100.000 de oameni.

Accelerarea epidemiei în Europa, odată cu apropierea iernii, determină guvernele să ia în considerare reintroducerea blocajelor. Spre deosebire de Țările de Jos, care a ordonat o blocare parțială care se aplică tuturor, Austria a încercat să evite aplicarea de restricții suplimentare pentru cei complet vaccinați.

Miercuri au fost raportate 14.416 de cazuri pentru ultimele 24 de ore, arată datele oficiale. Este pentru prima dată când este depășit pragul de 14.000. Apogeul valului precedent a avut loc în urmă cu aproximativ un an, când au fost înregistrate 9.586 de cazuri și a fost impusă carantină.

Guvernul a ordonat acum o izolare prin care aproximativ două milioane de persoane nevaccinate pot părăsi casele doar dintr-un număr limitat de motive.

Printre acestea se numără mersul la muncă, cumpărăturile esențiale și activități sportive de agrement.

Însă există îndoieli că blocajul poate fi aplicat în mod corespunzător și că va reuși să contracareze creșterea numărului de infecții.

Sursa: The Local

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook