Doar persoanele vaccinate anti-Covid primesc vin fiert la Târgul de Crăciun din Hamburg

Doar persoanele vaccinate anti-Covid primesc vin fiert la Târgul de Crăciun din Hamburg

Anul acesta, la Târgul de Crăciun din Hamburg, doar cei care sunt vaccinați împotriva Covid-19 sau care s-au vindecat recent se vor putea răsfăța cu vin fiert, migdale confiate sau turtă dulce, în timpul festivităților de Crăciun. Cei nevaccinați vor putea doar să se plimbe printre tarabele care vând obiecte de artizanat, să asculte colinde, să se dea în carusel sau să admire scenele Nașterii lui Iisus.

Secțiunea gastronomică le va fi interzisă, fiind amplasată în spatele unui gard. Paznicii vor verifica dovada vaccinării sau a vindecarii la intrare, a declarat organizatorul Heide Mombaecher pentru Reuters.

Este cel mai recent exemplu de aplicare a noilor reguli introduse în Germania cu scopul de a limita un al patrulea val Covid, fără a impune o izolare generală. Unele companii creează și zone separate în cantine, pentru cei vaccinați.

Regulile urmăresc, de asemenea, să încurajeze persoanele nevaccinate să se vaccineze, având în vedere că Germania are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest, cu 67% și raportează infectări record.

„Trebuie să existe restricții de acces”, spune Marion Begas în timp ce își instalează standul de ceramică la Târgul din Hamburg, care va avea cu 40% mai puține tarabe în acest an pentru a asigura o mai mare distanțare. „Este o modalitate de a proteja pe toată lumea”.

Celebrele Târguri de Crăciun din Germania, aulate anul trecut din cauza pandemiei, trebuie acum să respecte reguli stricte de siguranță, care variază de la stat la stat și sunt în continuă schimbare.

„Mi se pare complet pervers”, spune Bencke Brorhilker, care locuiește în Hamburg.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook