Covid-19 provoacă disfuncție erectilă. Tot mai multe cazuri semnalate

Covid-19 provoacă disfuncție erectilă. Tot mai multe cazuri semnalate

Cu cât numărul de cazuri Covid-19 crește, cu atât este mai evidentă legătura dintre această boală și disfuncția erectilă sau impotența. Potrivit unui studiu publicat în iulie în Journal of Endocrinological Investigation, persoanele care s-au vindecat de coronavirus ar putea suferi de probleme de sănătate sexuală și reproductivă, cum ar fi disfuncția erectilă. Medicii și specialiștii confirmă faptul că pacienții care au avut coronavirus se luptă cu această problemă.

Covid-19 nu și-a dezvăluit încă toate secretele, continuăm să descoperim efectele sale pe termen scurt și lung. Fără date suficiente, este încă imposibil să se stabilească o legătură directă între coronavirus și impotență.

Unii specialiști sunt însă convinși că, departe de a rămâne un simptom rar, va fi din ce în ce mai frecvent „pentru oricine a fost victima unei forme grave de Covid”, spune Judson Brandeis, urolog din California.

Iată ce riscă cei care au suferit de disfuncție erectilă ca urmare a Covid-19.

Covid-19 poate provoca probleme de circulație a sângelui, un posibil factor al disfuncției erectile

Datele arată că virusul infectează și atacă vasele de sânge. Acest lucru explică de ce unii oameni care au supraviețuit coronavirusului au avut cheaguri de sânge, complicații la plămâni sau rinichi și probleme de sănătate orală, cum ar fi căderea dinților. Acest lucru ar putea explica, de asemenea, disfuncția erectilă legată de coronavirus, potrivit lui Christopher Kyle, urolog din Oregon și consilier medical la Giddy, o companie specializată în probleme de sănătate sexuală.

„Nu este surprinzător faptul că problemele vasculare care rezultă în urma Covid sunt legate de disfuncția erectilă, deoarece problema este în mare parte consecința unei circulații sanguine slabe”, spune el. „Orice lucru care deteriorează vasele de sânge sau împiedică fluxul liber de sânge în corp este foarte probabil să afecteze capacitatea de a avea o erecție”.

Disfuncția erectilă este simptomul bolilor cardiovasculare care pot fi cauzate de Covid-19

Problemele cu circulația sângelui sunt, de asemenea, legate de sistemul cardiovascular. Potrivit unor specialiști, această corelație este responsabilă pentru o posibilă disfuncție erectilă pe termen lung în cazul unor pacienți afectați de Covid-19.

„Unii cred că Covid-19 provoacă o boală cardiovasculară numită disfuncție endotelială”, care afectează arterele de pe suprafața inimii, explică urologul. „Există și alți factori precum diabetul, hipertensiunea arterială și fumatul, toate legate de disfuncția erectilă, ceea ce sugerează că boala Covid-19 poate favoriza disfuncții erectile la vârste mai înaintate”.

Însă va fi necesar să așteptăm studii suplimentare cu privire la această corelație pentru a trage o concluzie definitivă.

În cele din urmă, coronavirusul poate afecta sănătatea mintală, o altă componentă cheie a performanței sexuale

Sănătatea mintală și sănătatea fizică sunt strâns legate. Îmbolnăvirea și apoi vindecarea de Covid au repercusiuni asupra bunăstării emoționale, care „pot duce la o înrăutățire semnificativă a dispoziției și a dorinței sexuale”, conform autorilor studiului publicat de către Journal of Endocrinological Investigation.

„Principala preocupare este tratarea simptomelor mai grave ale infecției cu coronavirus”, spune Christopher Kyle. „Odată rezolvate aceste probleme, putem stabili dacă există efecte pe termen lung. Dacă se dovedește că boala provocată de SARS-Cov-2 are efecte de durată asupra fluxului sanguin al unei persoane și impotența este o consecință, există multe opțiuni de tratament, cum ar fi medicamente și alte dispozitive”.

„Covidul poate cauza multe probleme, la care putem adăuga acum disfuncție erectilă”, amintește Judson Brandeis.

Sursa: HuffPost

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook