Covid-19| Femeile însărcinate și nou-născuții sunt predispuși unor riscuri mai mari de a dezvolta forme severe decât se credea anterior

Covid-19| Femeile însărcinate și nou-născuții sunt predispuși unor riscuri mai mari de a dezvolta forme severe decât se credea anterior

Femeile însărcinate infectate cu Covid-19 și copiii lor nou-născuți se confruntă cu riscuri mai mari de a dezvolta complicații decât se știa anterior, arată un studiu realizat de oamenii de știință britanici. Infectarea nou-născuților este asociată cu riscuri de trei ori mai mari de complicații medicale severe, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford.

Femeile însărcinate prezintă un risc mai mare de complicații, cum ar fi nașterea prematură, hipertensiunea arterială cu risc de insuficiență a organelor, necesitatea îngrijirilor intensive și posibil deces.

„Femeile bolnave de Covid în timpul sarcinii au fost cu peste 50% mai predispuse la apariția complicațiilor sarcinii în comparație cu femeile însărcinate neafectate de boală”, spune Aris Papageorghiou, coordonator al studiului și profesor de medicină fetală la Universitatea Oxford.

Studiul a fost realizat pe 2.100 de femei însărcinate din 18 țări, iar fiecare femeie afectată de Covid-19 a fost comparată cu două femei neinfectate, care au născut în același timp, în același spital.

Rezultatele studiului, publicate în revista medicală JAMA Pediatrics, au arătat, de asemenea, că o nastere prin cezariană poate fi asociată cu un risc crescut de infectare la nou-născuți.

Cu toate acestea, alăptarea nu pare să sporească riscul ca bebelușii să contracteze Covid-19 de la mamele lor, spun oamenii de știință.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook