Pfizer lansează pilula anti-Covid până la finalul anului. Primele teste clinice pe oameni se finalizează în mai

Pfizer lansează pilula anti-Covid până la finalul anului. Primele teste clinice pe oameni se finalizează în mai

Pastila dezvoltată de Pfizer împotriva Covid ar putea fi disponibilă până la finalul anului, dacă studiile clinice pe oameni realizate în Statele Unite și Belgia se vor dovedi de succes. În prezent, nu există remedii împotriva SARS-Cov-2, în afară de vaccinuri. Potrivit experților, dacă pilula va fi eficientă, va elimina pentru totdeauna necesitatea izolării.

Antiviralul, denumit PF-07321332, ar putea fi administrat pentru a bloca dezvoltarea formelor severe de Covid la persoanele simptomatice. Deși majoritatea oamenilor ar putea fi vaccinați anti-Covid, serurile nu sunt 100% eficiente și coronavirusul s-ar putea răspândi în continuare, la o scară mai mică.

Pilula ar putea fi administrată celor pentru care vaccinurile nu funcționează sau în cazul în care apar noi variante, rezistente la vaccinuri.

Primele studii se finalizează la finalul lunii mai

Aproximativ 60 de voluntari sunt inplicați în studiul clinic ce va fi finalizat pe 25 mai. Dacă pastila este sigură pentru sănătate, studii mai ample vor fi realizate, pentru a stabili rata eficienței și pentru a confirma datele obținute în laborator.

„Ar fi o mare realizare dacă acest antiviral funcționează. Afacerile ar putea funcționa și nu ar mai fi nevoie de izolare”, spune prof. Kevin Blyth, de la University of Glasgow.

Medicamente similare cu cel dezvoltat de Pfizer sunt în prezent folosite pentru a trata virusuri ca HIV. Compania nu a identificat efecte adverse în studiile pe animale .

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook