Coronavirus: în Italia se testează o plajă anti-coronavirus

Coronavirus: în Italia se testează o plajă anti-coronavirus

Porto Cesareo (Italia) (AFP) – În Puglia, în călcâiul cizmei italiene, administratorul de plaja Fabrizio Marzano aliniază umbrele și delimitează spațiile cu frânghii, desenând astfel un posibil model de plajă de vară anti-coronavirus.

Va reuși Municipalitatea Porto Cesareo de la Marea Ionica să atragă italienii care visează acum la vacanțe, după o lungă izolare de nouă săptămâni, planificată să dureze până pe 4 mai?

Fabrizio Marzano proprietarul complexului balnear „Bacino Grande” e încrezător, cu condiția să asigure „seninătatea” turistilor.

„Micile frânghii de pe nisip sunt acolo pur și simplu ca să vă faceti o idee despre spațiile” dintre turisti, explică antreprenorul, care pleacă de la ideea că va avea „cu 30% mai puține umbrele pe plajă în acest an”, „cu siguranță o pierdere financiară”.

Pentru a ilustra mai bine planul său strategic o parte a plajei arată ca anul trecut, cu umbrele lipite una de cealaltă.

Cealalta parte, modelul „vara 2020”, prezintă mult mai puțina apropiere, cu sezlonguri la o distanță de un metru și jumătate. O alee permite de asemenea accesul la sezlong fără a trece peste alți turisti.

De asemenea va fi necesar să „dezvolte serviciile de restaurant” cu servire direct pe saltele pentru a evita cozile la bar și pentru a respecta distanța de siguranță, a spus el.

„Noi, italienii avem multă imaginație, trebuie să existe o modalitate de a le oferi oamenilor un sentiment de securitate!”, exclamă el.

„Bonus de vacanță”

„Clienții ne sună să se informeze și să decidă dacă vin sau nu la mare”, spune Fabrizio. „Este un motiv de speranță pentru noi”.

Plajele italiene ar putea pierde 45 de milioane de turiști, ceea ce înseamnă o pagubă de 30 de miliarde de euro pentru sezonul 2020 (compromis de pandemia coronavirusului), potrivit unui studiu. Italia este țara europeană cea mai afectata, cu aproximativ 26.000 de decese înregistrate oficial.

Nu mai vorbim de o investiție de 360 ​​de milioane de euro necesară pentru a îndeplini standardele de siguranță capabile să liniștească clienții, aproximativ 12.000 de euro, în medie, pentru fiecare concesionar de plajă.

Toate acestea sunt motive de îngrijorare pentru „Federbalneari Italia”, federația de structuri de balneare care reunește 13 asociații regionale și 3.000 de antreprenori din turism.

Într-o țară în care turismul angajează 4,2 milioane de oameni și generează 13% din PIB, această federație necesită, prin urmare, ajutor public excepțional. În special o reducere substanțială a chiriilor, a contractelor de închiriere a plajelor, a creditelor fiscale și de ce nu „bonusuri de vacanță” pentru cei cu salarii mici.

În ceea ce privește experții în sănătate publică, acestia sunt foarte prudenti: pentru directorul departamentului de boli infecțioase al Institutului Superior de Sănătate Giovanni Rezza, italienii vor putea merge la plajă în această vară doar dacă „îmbunătățirea actuală a datelor epidemiologice este confirmată și numai respectând scrupulos distanțele de siguranță”.

Sursa: L’OBS

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook