Cina politică organizată de Macron aseară a depășit cu mult limita de șase persoane. Astăzi a fost testat pozitiv pentru Covid-19

Cina politică organizată de Macron aseară a depășit cu mult limita de șase persoane. Astăzi a fost testat pozitiv pentru Covid-19

Mulți politicieni adunați miercuri seară în jurul lui Macron, în timpul unei cine politice. În meniu: alegerile regionale din iunie, programul de reformă pentru următoarele șase luni și referendumul privind ecologia, anunțat de Macron. La masă, cei mai înalți lideri ai majorității parlamentare și principalii oficiali ai cabinetului Elysée: premierul Jean Castex, președintele Adunării Naționale Richard Ferrand, șeful LREM, Stanislas Guerini, șeful adjunct LREM, Christophe Castaner, François Bayrou și Patrick Mignola pentru MoDem și, din partea consilierilor, secretarul general al Palatului Elysée, Alexis Kohler, tandemul consilierilor politici neoficiali Stéphane Séjourné și Thierry Solère și consilierul politic în exercițiu, Pierre Herrero. Prezidând masa, bineînțeles, Emmanuel Macron.

„Era într-o formă bună și nu avea simptome, nu era niciun indiciu că ar putea fi bolnav! Nici nu am vorbit despre asta”, spune un participant. Testat pozitiv pentru Covid-19, șeful statului nu bănuia că este infectat. „Eram în sala de mese a palatului Elysée, masa avea o lungime de 15 metri, eram toți la trei metri unul de celălalt, cu microfoane și măști, cu excepția momentului când am luat mâncat, desigur”.

Cina, care a depășit limita de șase persoane recomandată oficial pentru festivități, a durat până după miezul nopții. Joi dimineață, premierul, caz contact pentru a doua oară, a fost plasat în izolare. Președintele, pozitiv pentru Covid, se va izola timp de șapte zile – și, prin urmare, își va sărbători cei 43 de ani în carantină (21 decembrie) – și „va continua să lucreze și să își asigure activitățile de la distanță”.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook