China lansează un medicament anti-Covid eficient împotriva tuturor variantelor existente

China lansează un medicament anti-Covid eficient împotriva tuturor variantelor existente

În cursa pentru dezvoltarea unui tratament eficient pentru Covid-19, China nu vrea să rămână în urmă. În săptămânile următoare ar putea oferi un medicament asemănător unui cocktail de anticorpi, la care compania Brii Biosciences lucrează încă de la începutul anului 2020. Laboratorul are sediul atât în ​​China, cât și în Statele Unite.

Cocktail-ul care se administrează prin perfuzie ar putea preveni 80% dintre spitalizări și decese. Cel puțin asta reiese din concluziile unui studiu global de fază 3 efectuat pe 847 de pacienți pozitivi. Tratamentul a fost folosit de pacienții infectați în timpul recentelor focare izbucnite în special în regiunile Shenzhen, Canton, Nanjing, Yangzhou, Putian, Xiamen, Zhengzhou sau Heihe.

Lansare pe piață în primul trimestru

Potrivit lui Hong Zhi, șeful și co-fondatorul Brii Bioscences, cocktail-ul, care a obținut aprobarea autorității de reglementare din China pe 8 decembrie pentru „utilizare de urgență”, ar trebui să fie scos rapid pe piață. În cel mai bun caz, în luna ianuarie și în cel mai rău caz până la finalul primul trimestru.

Ar putea fi lansat și în Statele Unite. A fost depusă o cerere de autorizare la Agenția pentru Medicamente din SUA (FDA). Hong Zhi spune că decizia FDA va veni cândva în ianuarie.

Și în Argentina, Brazilia, Mexic, Africa de Sud și Filipine au fost depuse cereri de aprobare.

Cocktail-ul de anticorpi, care s-a dovedit a fi eficient împotriva mutațiilor Alpha, Beta și Delta ale virusului, ar fi, de asemenea, parțial eficient împotriva Omicron. Testele de laborator arată că tratamentul „a rezistat bine” la noua variantă, chiar dacă unul dintre anticorpi a arătat „o scădere substanțială a activității”, spune Hong Zhi.

Sursa: Les Echos

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook