China construiește cel mai mare centru de carantină din lume, unde vor fi izolați de acum înainte călătorii sosiți din străinătate

China construiește cel mai mare centru de carantină din lume, unde vor fi izolați de acum înainte călătorii sosiți din străinătate

Un complex cu peste 5.000 de camere este aproape de finalizare în China. Centrul va primi călătorii sosiți din străinătate, care sunt obligați să intre în carantină. Pentru China, obiectivul este să revină la o strategie „zero Covid”, mai ales înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă.

Situat în metropola Guangzhou, complexul are dimensiunea cumulată a 46 de terenuri de fotbal și a costat 260 de milioane de dolari. Mai multe clădiri cu câte trei etaje adăpostesc peste 5.000 de camere destinate să înlocuiască sistemul de carantinare hotelieră, folosit acum pentru toți călătorii din străinătate. În prezent, perioada de carantinare variază de la două până la trei săptămâni, în funcție de regiunea chineză de destinație.

Va fi un complex ultramodern, în mare parte automatizat, cu roboți responsabili cu dezinfectarea și livrarea tăvilor cu mâncare. Supravegherea se va face cu ajutorul camerelor și drone pilotate de terminale 5G, detectoare de temperatură vor fi integrate în fiecare cameră și testele Covid vor fi efectuate cu ajutorul unor brațe bionice articulate.

China vrea să intre în era post-pandemică

Un adevărat univers science-fiction. Obiectivul este reducerea contactului uman, pentru a evita contaminarea cu coronavirus. Complexul se va deschide foarte curând și va fi urmat de alte cartiere similare de izolare, aplasate în apropierea mai multor aeroporturi internaționale. Construirea complexului indică faptul că asiaticii intră într-o eră post-pandemică, în care fiecare intrare pe teritoriul național va fi supusă unui control deosebit de sever.

Sursa: Europe1

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook