China carantinează un oraș de 13 milioane de locuitori după ce au fost identificate noi cazuri Covid

China carantinează un oraș de 13 milioane de locuitori după ce au fost identificate noi cazuri Covid

Autoritățile chineze au impus, miercuri, 22 decembrie, un blocaj în Xi’an, oraș cu 13 milioane de locuitori, din cauza unei reveniri a cazurilor de Covid-19, cu aproximativ o lună înainte de olimpiada de iarnă de la Beijing. Orașul, cunoscut pentru armata sa de teracotă, a restricționat deja călătoriile, pentru a limita focarul. Locuitorii trebuie acum „să stea acasă, dacă nu există un motiv esențial pentru a se deplasa”, transmit autoritățile locale. Câte o persoană din fiecare gospodărie are voie să meargă la cumpărături, „la fiecare două zile”.

China urmărește o strategie „zero Covid”, care constă în a face totul pentru a limita cât mai mult posibil apariția de noi cazuri, limitate în general la doar câteva zeci pe zi. Miercuri, autoritățile din Xi’an au identificat 52 de noi pacienți Covid – pentru un total de 143 după 9 decembrie. Xi’an, care a început marți să-și testeze întreaga populație, a cerut anterior rezidenților să evite ieșirile sau adunările mari. Aproximativ 90 de cartiere rezidențiale sunt și ele în izolare, dar numărul persoanelor vizate nu este cunoscut.

Vigilență extremă înainte de Jocurile Olimpice

China a eradicat teoretic epidemia de pe teritoriul său încă din primăvara lui 2020, datorită carantinei obligatorii, izolărilor țintite, testelor în masă, aplicațiilor mobile pentru monitorizarea contactelor și limitării drastice a zborurilor internaționale. Însă țara continuă să se confrunte în mod regulat cu mici focare sporadice.

Numărul cazurilor din China este extrem de scăzut, în comparație cu alte țări, dar autoritățile nu vor să lase nimic la voia întâmplării înainte de Jocurile Olimpice de iarnă (4-20 februarie).

Sursa: France TV Info

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook