Primul SMS din istorie a fost vândut cu 107.000 de euro, sub formă de NFT

Primul SMS din istorie a fost vândut cu 107.000 de euro, sub formă de NFT
Foto: Twitter/Vodafone

Un canadian care lucrează în sectorul noilor tehnologii este acum proprietarul exclusiv al unei replici digitale unice a protocolului de comunicații care a transmis primul SMS din istorie. Transmis de operatorul Vodafone pe 3 decembrie 1992, mesajul de 15 caractere care transmite „Merry Christmas” (Crăciun Fericit) a fost scos la licitație sub formă de NFT, la prețul de 107.000 de euro, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Aguttes din Franța.

Veniturile au fost donate agenției Națiunilor Unite pentru refugiați

Operatorul Vodafone indicase anterior că va dona încasările din vânzare către UNHCR, agenția Națiunilor Unite pentru refugiați.

„Non-Fungible Token” (NFT) este un nou tip de activ digital, precum criptomonedele Bitcoin, care utilizează tehnologia blockchain, un director de autentificare partajat între o multitudine de indivizi. Este unic și nu poate fi schimbat cu un echivalent.

Aproape necunoscute în urmă cu un an, NFT-urile reprezintă pentru unii noul Eldorado ale pieței de artă contemporană și au ajuns în câteva luni la case de licitații de renume, atingând prețuri de câteva milioane de dolari. Recordul este deținut de o lucrare digitală a artistului american Beeple: 69,3 milioane de euro.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook