Tony Blair: „Dacă nu te-ai vaccinat până acum, ești un idiot. Îmi pare rău, chiar ești”

Tony Blair: „Dacă nu te-ai vaccinat până acum, ești un idiot. Îmi pare rău, chiar ești”

Fostul premier britanic Tony Blair a criticat dur milioanele de oameni care nu au primit încă prima doză a vaccinului anti-Covid. „Dacă nu ești încă vaccinat, dar ești eligibil sau nu ai un motiv medical pentru care nu te-ai vaccinat, atunci nu ești doar iresponsabil, ești un idiot. Îmi pare rău, chiar ești”, spune Blair pentru Times Radio.

Mai mult de 5 milioane de britanici cu vârsta peste 12 ani nu au primit încă prima doză a vaccinului. Dar, deși există și multi anti-vacciniști înfocați, alții ezită să se vaccineze din alte motive.

Există diverse programe care au scopul de a-i convinge pe britanici să se vaccineze – inclusiv pe cele 90.000 de persoane din domeniul medical care nu au primit încă prima doză.

„Deoarece varianta Omicron este atât de contagioasă, dacă ești nevaccinat și nu te izolezi, te vei infecta”, afirmă Blair.

„Iar asta va pune o presiune enormă pe sistemul medical. Aproape jumătate dintre cei spitalizați la ATI sunt nevaccinați.”

„Nu ar trebui să-i forțăm pe nevaccinați. Dar ar trebui să-i identificăm și să-i convingem.”

Fostul premier susține că se testează „constant” pentru Covid înaintea Crăciunului și nu este de acord cu un nou lockdown. Dar îl avertizează pe Boris Johnson că riscă destul de mult prin faptul că ezită să impună noi restricții înainte de sărbători.

Sursa: Mirror

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook