Elon Musk este pregătit să vândă acțiuni Tesla în valoare de 21 de miliarde de dolari. Valoarea de piață a companiei scade

Elon Musk este pregătit să vândă acțiuni Tesla în valoare de 21 de miliarde de dolari. Valoarea de piață a companiei scade

Elon Musk este pregătit să vândă acțiuni Tesla în valoare de 21 de miliarde de dolari, după decizia abonaților săi de pe Twitter care au votat într-un sondaj că ar trebui să o facă. Cel mai bogat om din lume a răspuns pe Twitter criticilor care susțin că nu a plătit suficient impozit: „Se face mult zgomot în ultimul timp pentru folosirea câștigurile nerealizate ca mijloc de evitare a impozitelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla. Susțineți asta?”.

Au fost exprimate aproximativ 3.519.252 de voturi – 57,9% dintre respondenți susțin vânzarea.

Elon Musk a promis că va respecta rezultatul, ceea ce ar duce la o factură fiscală de mai multe miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Fondatorul Tesla și SpaceX are o avere estimată la 300 de miliarde de dolari, dar nu ia salarii sau bonusuri și nu a plătit impozite pe venit din 2018.

Musk deține aproximativ 170,5 milioane de acțiuni la Tesla, iar 10% ar valora aproximativ 21 de miliarde de dolari, pe baza prețului de închidere de vineri.

Valoarea unei acțiuni Tesla a scăzut cu 3,1% în urma anunțului, până la 1.184 de dolari, după ce a atins și pragul inferior de 1.133 de dolari, la începutul sesiunii de tranzacționare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook