“China a făcut o mare greșeală. A fost un prost acolo”. Trump despre izbucnirea pandemiei

“China a făcut o mare greșeală. A fost un prost acolo”. Trump despre izbucnirea pandemiei

Extinderea coronavirusului din China spre celelalte țări de pe glob rămâne cel mai discutat subiect la nivel global. Liderul de la Casa Albă insistă asupra faptului că virusul ar fi putut fi blocat foarte ușor, dar nu s-a dorit sau a fost o gravă eroare.

“Coronavirusul putea fi izolat în locul unde a apărut. Putea fi oprit la sursă. Ar fi fost foarte ușor, dar ceva s-a întâmplat. Ceva s-a întâmplat”, a spus Trump într-o conferință de presă desfășurată ieri în Biroul Oval de la Casa Albă.

“Sau au făcut o mare greșeală, probabil e vorba de incompetență. Cineva a fost prost și nu și-au făcut treaba cum ar fi trebuit. Este foarte grav.”, a completat președintele.

Virusul s-a extins în 184 de țări, a subliniat Trump.

Prin aceste declarații, președintele american promovează în continuare ideea că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan și că a fost fie scăpat, fie eliberat intenționat.

De altfel, de la începutul pandemiei, Trump a numit în mod repetat coronavirusul ca fiind “virusul chinezesc” și recent a spus că a avut acces la dovezile care plasează în mod clar originea virusului într-un laborator din Wuhan. Donald Trump exclude ipoteza că s-ar fi dezvoltat în mod organic, pe cale naturală.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook