Cercetătorii britanici susțin că SARS-Cov-2 se transmite și prin flatulență

Cercetătorii britanici susțin că SARS-Cov-2 se transmite și prin flatulență

Cercetătorii englezi au găsit dovezi care arată că SARS-Cov-2 ar putea fi răspândit prin flatulență în spații închise, cum ar fi toaletele. Ei au analizat „studii cu aspect credibil” din alte țări, deși oamenii de știință guvernamentali încă nu au elaborat un studiu pe această temă.

Ei declară că există dovezi ale unei „conexiuni între genomurile a două persoane care folosesc aceeași cabină [de toaletă], după analize realizate în Australia”.

Există „cazuri bine documentate de boli care s-au răspândit prin conductele de ape uzate, în timpul izolării din Hong Kong”.

Concluzia nu este definitivă, totuși, iar un oficial guvernamental declară pentru The Telegraph că, din moment ce Covid este „o boală respiratorie, transmiterea are loc mai ales la nivelul gurii și nasului”.

Un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson răspunde că nu este la curent cu afirmațiile potrivit cărora virusul poate fi răspândit prin flatulență. „Ținem cont de cele mai recente dovezi științifice”, completează el.

Oamenii sănătoși flatuleaza de cinci până la 25 de ori pe zi, iar testele arată că SARS-CoV-2 poate fi prezent în materiile fecale.

Totuși, riscul de a răspândi virusul în acest mod pare mic, deoarece chiloții și hainele ar putea filtra particulele dăunătoare – în aceeași măsură cu masca de protecție.

Ideea răspândirii virusului prin flatulență a apărut pentru prima dată în Australia, anul trecut, când Norman Swan, medic australian, a recomandat într-un podcast realizat de ABC: „Nu flatulați cât timp sunteți în fundul gol”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook