Șase sportivi polonezi au fost trimiși acasă de la JO Tokyo, după ce federația a interpretat greșit regulile competiției

Șase sportivi polonezi au fost trimiși acasă de la JO Tokyo, după ce federația a interpretat greșit regulile competiției

Președintele Federației de Natație din Polonia (PZP) și-a cerut scuze după ce șase sportivi au fost trimiși acasă de la Tokyo din cauza unei erori administrative. Polonia a trimis 23 de înotători în Japonia, dar PZP a fost forțată să reducă numărul lor la 17, potrivit regulilor în vigoare, care impun un anumit număr de participanți pentru faza calificărilor.

„Îmi pare foarte rău pentru situația legată de calificarea înotătorilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, spune Pawel Slominski, care înțelege pe deplin furia sportivilor nevoiți să se întoarcă acasă.

„Nu ar fi trebuit să se întâmple așa ceva, iar reacția înotătorilor, starea lor, atacul asupra Federeției de Natație sunt de înțeles și complet justificate”.

El explică faptul că eroare s-a produs din „dorința de a permite unui număr cât mai mare de sportivi și antrenori să participe la JO”.

Alicja Tchorz, care a concurat la Jocurile Olimpice din 2012 și 2016, și-a exprimat furia pe rețelele de socializare.

„Imaginează-ți că-ți dedici cinci ani din viață și te chinui pentru a participa la cel mai important eveniment sportiv… renunțând la viața privată, sacrificându-ți familia… iar totul se sfârșește cu un eșec total”, scrie ea pe Facebook.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook