Cercetător norvegian: Există dovezi că virusul a fost creat în laborator

Cercetător norvegian: Există dovezi că virusul a fost creat în laborator

Omul de știință Birger Sørensen susține că noul coronavirus nu s-a dezvoltat pe cale naturală. Este este co-autor al unui studiu britanico-norvegian publicat în  Quarterly Review of Biophysics. Fostul director al serviciului de informații britanic MI6 susține afirmațiile.

Studiul realizat de Sørensen împreună cu profesorul englez Angus Dalgleish arată că proteina din compoziția coronavirusului conține secvențe care sunt introduse artificial, informează Forbes.

Ei evidențiază și faptul că virusul nu a suferit mutații majore de când a fost descoperit, ceea ce sugerează că a fost adaptat deja pentru oameni.

Sørensen a oferit publicației norvegiane NRK un interviu, în cadrul căruia a spus că noul coronavirus are anumite proprietăți care îl diferențiază mult de SARS și care nu au fost detectate în trecut în natură.

El a mai specificat și că SUA și China au colaborat o perioadă lungă de timp pentru cercetarea coronavirusurilor.

În ultimele luni au existat multe speculații legate de faptul că virusul ar fi fost produs într-un laborator din Wuhan, dar conducerea acestuia a clasificat informațiile ca fiind “în totalitate fabricate” și că acolo nu s-au efectuat cercetări pentru virusuri asemănătoare cu SARS-Cov-2.

Fostul director MI6 confirmă

Sir Richard Dearlove, care s-a aflat la conducerea serviciului britanic de informații MI6 între 1999 și 2004, a declarat pentru Daily Telegraph că studiile confirmă ipoteza că virusul a pornit dintr-un laborator.

El a sugerat că o eroare a dus la eliberarea coronavirusului. “Cred că a fost un accident. Întrebarea este dacă guvernul chinez își va asuma responsabilitatea și dacă va plăti compensații. Asta va face multe state să-și reconsidere relațiile cu Beijingul și modul de relaționare cu oficialii chinezi.”. Dearlove a precizat că acest studiu a fost respins de mai multe publicații științifice, pentru a evita furia Chinei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook