CEO-ul Moderna susține că vaccinurile actuale nu sunt eficiente împotriva noii variante Omicron

CEO-ul Moderna susține că vaccinurile actuale nu sunt eficiente împotriva noii variante Omicron
 Stéphane Bancel, CEO al companiei Moderna. Foto: AP 

CEO-ul companiei Moderna susține că actualele vaccinuri anti-Covid nu pot fi la fel de eficiente împotriva noii variante, Omicron, cum au fost pentru Delta. Afirmațiile lui Stéphane Bancel ar putea provoca o amplificare a ezitării în fața vaccinurilor, ceea ce va duce la prelungirea pandemiei, consideră specialiștii din sfera științifică.

„Nu există nicio șansă, cred eu, ca eficiența să fie la același nivel ca în cazul variantei Delta”, spune Bancel pentru Financial Times.

„Cred că va fi o scădere importantă. Doar că nu știu exact cât, pentru că trebuie să așteptăm datele. Dar toți cercetătorii cu care am vorbit spun că ‘nu va fi bine'”.

Bancel a declarat anterior pentru CNBC că vom avea o privire mai clară asupra eficienței vaccinurilor împotriva Omicron în aproximativ două săptămâni și că ar putea dura câteva luni până va fi livrat un vaccin care să funcționeze împotriva noii variante.

Organizația Mondială a Sănătății susține, de asemenea, că vom afla abia peste câteva săptămâni cât de periculoasă este noua tulpină și care este capacitatea ei de a evita protecția oferită de vaccin.

„Vaccinurile te vor feri în continuare de spitalizare”, subliniază John Wherry, director al Institutului de Imunologie Penn din Philadelphia.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook