Miniștrii Sănătății din statele G7 au avut o întâlnire de urgență pe tema evoluției variantei Omicron

Miniștrii Sănătății din statele G7 au avut o întâlnire de urgență pe tema evoluției variantei Omicron

Comunitatea globală se confruntă, la o primă evaluare, cu amenințarea unei noi variante foarte transmisibile a SARS-CoV-2, care necesită acțiuni urgente. Prin urmare, miniștrii Sănătății din statele G7 (Grupul celor șapte: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și SUA) au avut o întâlnire urgentă pentru a discuta despre evoluția variantei Omicron.

Miniștrii G7 au reiterat disponibilitatea de a duce mai departe angajamentele din Comunicatul liderilor G7 Carbis Bay și din Declarația miniștrilor sănătății G7, precum și din Summitul global pentru sănătate și din Declarațiile G20 de la Roma.

Miniștrii au lăudat munca exemplară a Africii de Sud, atât în ​​detectarea variantei, cât și în alertarea altor state. Există un sprijin puternic pentru înființarea unei rețele internaționale de supraveghere a agenților patogeni în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății ( OMS ).

Miniștrii au recunoscut, de asemenea, relevanța strategică a asigurării accesului la vaccinuri, inclusiv creșterea absorbției vaccinurilor și pregătirea campaniilor de vaccinare, precum și sprijinirea cercetării și dezvoltării.

Miniștrii s-au angajat ca în următoarele săptămâni să continue să lucreze îndeaproape, împreună cu OMS și partenerii internaționali, pentru a face schimb de informații și a monitoriza varianta Omicron. O nouă întâlnire va avea loc în decembrie.

Sursa: Gov.uk

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook