Marea Britanie administrează doza suplimentară a vaccinului anti-Covid la doar trei luni după a doua. Toți britanici cu vârste peste 18 ani devin eligibili

Marea Britanie administrează doza suplimentară a vaccinului anti-Covid la doar trei luni după a doua. Toți britanici cu vârste peste 18 ani devin eligibili

Campania de administrare a dozelor suplimentare de vaccin anti-Covid urmează să fie accelerată. Britanicilor li se va oferi o a treia doză la trei luni după a doua, în încercarea de a minimiza impactul variantei Omicron. Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) a decis că vaccinurile de rapel ar trebui oferite tuturor celor peste 18 ani.

În prezent, doar cei cu vârsta peste 40 de ani sunt eligibili pentru a treia doză, cu excepția celor din grupele prioritare. Luni, comitetul a anunțat că tuturor celor peste 18 ani li se va oferi un rapel, ceea ce înseamnă că 13 milioane de persoane în plus vor fi eligibile.

Intervalul dintre a doua și a treia doză va fi scurtat la cel puțin trei luni

Înseamnă că 43 de milioane de persoane vor fi eligibile pentru booster. Până acum, 17,5 milioane de britanici au primit doza trei.

Oficialii din domeniul sănătății spun că va exista o prioritizare în funcție de vârstă.

Dr. June Raine, directorul executiv al Agenției pentru Medicamente și Produse de Reglementare a Sănătății, a declarat: „Publicul poate fi încrezător că evaluarea noastră de reglementare sprijină extinderea recomandată de JCVI. Astfel ne asigurăm că oamenii sunt protejați împotriva Covid-19 și salvează vieți.”

„Monitorizarea noastră de siguranță arată că vaccinurile Covid-19 continuă să aibă un profil de siguranță pozitiv pentru majoritatea oamenilor. Cele mai multe reacții adverse care sunt raportate se referă la efecte secundare normale – durere la locul injectării sau simptome asemănătoare gripei”.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook