Supermarketurile britanice spun că nu-și pot obliga clienții să poarte măști de protecție

Supermarketurile britanice spun că nu-și pot obliga clienții să poarte măști de protecție

Comercianții britanici spun că nu vor putea să controleze reintroducerea purtării obligatorii a măștilor în magazinele din Anglia, măsură care intră în vigoare de marți, deoarece aplicarea regulilor poate fi un „declanșator de abuz”. Richard Walker, șeful lanțului de supermarketuri Iceland, spune că „susține” schimbarea politicii privind măștile, introduse ca răspuns la varianta Omicron, dar adaugă: „Nu ne putem aștepta ca ai mei colegi să-i supravegheze pe cei care refuză”.

Asociația Magazinelor de Proximitate, care reprezintă mii de comercianți independenți, transmite că membrii săi sunt îngrijorați de potențialele abuzuri din partea clienților.

„Primul răspuns din partea comercianților cu amănuntul a fost că acest lucru ar duce la multe abuzuri din partea clienților care refuză să poarte măști. Ar putea exista o problemă, deoarece există o reacție mai puternică în jurul reglementărilor Covid decât a existat în trecut. Știm din blocajele anterioare că aminitirile pe care oamenii le au în legătură cu acoperirea feței și distanțarea fizică este un mare declanșator al abuzurilor, iar angajații magazinelor ezită să provoace oamenii.”

„Este vital să nu punem în pericol personalul din zona de retailul, iar aplicarea măsurilor trebuie să rămână datoria autorităților”, spune Helen Dickinson, director executiv al British Retail Consortium, care reprezintă majoritatea marilor retaileri.

„Sperăm că, așa cum au făcut-o în timpul restricțiilor anterioare, clienții vor recunoaște noile linii directoare ale guvernului atunci când vizitează magazinele. Îndemnăm cumpărătorii să respecte proprietarii de magazine și personalul fiecărei afaceri.”

Nu este clar dacă vor fi reintroduse reguli privind alte măsuri de atenuare a răspândirii virusului, cum ar fi marcajele de distanțare socială și pereți transparenți din plastic. Unii comercianți cu amănuntul au eliminat acest kit și ar avea nevoie de mai mult timp pentru a-l înlocui.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook