Portugalia| 13 jucători ai echipei de fotbal Belenenses sunt infectați cu varianta Omicron. Doar unul călătorise recent în Africa de Sud

Portugalia| 13 jucători ai echipei de fotbal Belenenses sunt infectați cu varianta Omicron. Doar unul călătorise recent în Africa de Sud

Autoritățile sanitare portugheze anunță că au identificat 13 cazuri de infectare cu noua variantă Omicron printre componenții echipei de fotbal Belenenses, din prima ligă portugheză. Institutul Ricardo Jorge National Health transmite că doar unul dintre jucătorii testați pozitiv a călătorit recent în Africa de Sud, țară în care noua tulpină a fost identificată inițial. Specialiștii spun că ar putea fi primul caz de transmitere locală, în afara Africii de Sud.

Persoanele care au intrat în contact cu fotbaliștii testați pozitiv pentru Covid au fost izolate, indiferent de statutul lor de vaccinare și vor fi testate regulat.

Deși multe țări au luat deja măsuri trite de circulație, oamenii de știință susțin că nu există încă date care să arate cu certitudine că Omicron este mai agresivă decât variantele anterioare.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care menționează că varianta a fost deja depistată în mai multe state și că blocarea granițelor are totuși un efect limitat, sfătuiește guvernele să lase frontierele libere.

Sursa: Fox News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook