CDC recomandă doza suplimentară Pfizer vârstnicilor și persoanelor vulnerabile. „Nu există suficiente date pentru populația generală”

CDC recomandă doza suplimentară Pfizer vârstnicilor și persoanelor vulnerabile. „Nu există suficiente date pentru populația generală”

Centrul Pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite susține administrarea celei de-a treia doze a vaccinului Pfizer/BioNTech vârstnicilor și persoanelor care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe de Covid. Americanii vulnerabili pot solicita o doză suplimentară la un interval de minimum șase luni de la administrarea dozei doi.

Dr. Rochelle Walensky, director al CDC, a repins parțial decizia grupului consultativ și a emis o recomandare și pentru persoanele care prezintă un risc crescut din cauza locului de muncă – consiliul de experți nu a inclus acest grup în campania de rapel, pe motiv că nu există suficiente date.

„Într-un context pandemic, chiar dacă uneori nu avem certitudini, trebuie să anticipăm acțiunile care pot duce spre mai bine”, spune Walensky.

Odată cu decizia semnată de Walensky, dozele suplimentare vor fi disponibile încă de vineri în farmacii, cabinete medicale și alte centre care administrează vaccinurile Pfizer.

Grupul consultativ al CDC a votat în unanimitate că doza trei poate fi oferită persoanelor de 65 de ani și peste, dar și celor de peste 18 ani care prezintă comorbidități.

Americanii sub 49 de ani ar trebui să primească o a treia doză doar dacă medicul personal consideră că beneficiile depășesc riscurile.

Sursa: ABC News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook