Supermodelul Linda Evangelista, „desfigurată pe viață” de procedurile cosmetice

Supermodelul Linda Evangelista, „desfigurată pe viață” de procedurile cosmetice

„Am devenit retrasă”, scrie Linda Evangelista pe contul ei de Instagram, justificând absența din spațiul public. „Astăzi am făcut un mare pas spre remedierea unei greșeli pe care am păstrat-o doar pentru mine în ultimii cinci ani”, spune modelul în vârstă de 56 de ani. „Pentru urmăritorii mei care s-au întrebat de ce nu lucram când cariera colegilor mei prospera, motivul acestei absențe este că am fost brutal desfigurată de procedura CoolSculpting (sau criolipoliză) a lui Zeltiq, (o metodă de slăbire prin frig) care a avut un efect opus față de cel pe care-l așteptam.”

„Am devenit de nerecunoscut”

Procedura „a crescut, în loc să reducă” numărul celulelor adipoase și a „deformat pe viață” corpul supermodelului, în ciuda celor două operații corective, „dureroase și nereușite”, la care a fost supusă. „Am devenit, așa cum au scris canalele mass-media, de nerecunoscut”.

Linda Evangelista susține că a dezvoltat ulterior hiperplazie adiposă paradoxală sau HAP (formarea unui depozit de grăsime), „un risc despre care nu am fost informată înainte de procedură”. „HAP nu numai că mi-a distrus sursa de venit, dar m-a adus și într-o depresie profundă, mare tristețe și imensă ură de sine”, argumentează ea.

Un caz pe care Linda Evangelista intenționează să îl soluționeze în instanță. „Prin depunerea unei plângeri, voi încerca să scap de rușine și să fac publică povestea mea. Sunt atât de obosită să trăiesc așa. Mi-ar plăcea să ies cu capul sus, deși nu-mi voi recupera niciodată fizicul de altădată”.

„Vei fi mereu supermodel”

I-au răspuns multe personalități din lumea modei. „Ești și vei fi întotdeauna un supermodel și poți adăuga ‘super model de curaj’ în CV”, a comentat designerul Jeremy Scott. Cindy Crawford a încurajat-o: „Linda – tăria și esența ta adevărată vor fi recunoscute pentru totdeauna! Bravo!”. Naomi Campbell și Marc Jacobs au lăudat, de asemenea, puterea și curajul Lindei.

„Pot spune sincer că am izbucnit în lacrimi în timp ce citeam această postare (…), a scris modelul Helena Christensen. Este atât de important și de frumos când cineva iese din ascunzătoare și devine sincer. „Î’i mulțumesc că esti frumoasă în exterior și în interior”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook