O universitate din Oxford își cere scuze pentru găzduirea unei conferințe creștine

O universitate din Oxford își cere scuze pentru găzduirea unei conferințe creștine

O universitate din Oxford, condusă de fostul șef al departamentului pentru egalitate de șanse, și-a cerut scuze studenților pentru găzduirea unei conferințe creștine, dezvăluie The Telegraph. Colegiul Worcester regretă „suferința” pe care a provocat-o studenților găzduind o tabără de pregătire Christian Concern și a promis că va folosi profiturile pentru „inițiative de diversitate”.

Anuntul vine la doar câteva luni după ce David Isaac a preluat funcția de rector al colegiului, după ce a fost președinte al Comisiei pentru egalitate și drepturile omului (EHRC). Anterior a fost președinte al organizației de caritate LGBT Stonewall.

În perioada în care a fost la conducerea EHRC, a emis linii directoare pentru universități și sindicate studențești, pentru a proteja libertatea de exprimare.

Isaac este și autorul unui blog despre libertatea de exprimare în educație, în care expune „principiile de bază”, inclusiv „că deciziile despre conferinte și evenimente ar trebui să urmărească promovarea și protejarea dreptului la libertatea de exprimare”.

A ordonat personal o anchetă asupra conferinței, după ce a primit o plângere de la președintele unui sindicat studențesc.

Grupul evanghelic Christian Concern spune că peste 100 de tineri au fost „întâmpinați cu multă căldură, inclusiv de către preot, au primit multe complimente din partea personalului și nu au primit de plângeri”.

Christian Concern fusese acuzată anterior de transfobie și homofobie, iar membrii săi au protestat în afara clinicilor de avort.

„Natura Islamului”

Studentii s-au plâns că programa grupului a fost islamofobă, întrucât a inclus o discuție despre „natura Islamului” și că vorbitorii s-au exprimat în legătură cu terapia pro-conversie.

Ca răspuns la critici, Colegiul Worcester le-a spus studenților că „regretă profund suferința cauzată” și că „nu știau în prealabil lista vorbitorilor sau conținutul programului”.

Au promis să efectueze o „revizuire urgentă” a procesului de rezervare.

Profiturile vor fi acordate „inițiativelor de egalitate, diversitate și incluzivitate”

După discuții cu grupurile de studenți, ei au spus că vor folosi profiturile obținute pentru a finanța „inițiative dedicate egalității, diversității și incluziunii”.

„Recunoaștem că a fost un eșec grav, care a provocat suferință semnificativă și ne cerem scuze tuturor celor care au fost afectați”, spune purtătorul de cuvânt pentru ziarul studențesc The Tab.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook