Cât doarme cel mai bogat om din lume| Elon Musk are un program strict de somn, pentru a-și maximiza productivitatea

Cât doarme cel mai bogat om din lume| Elon Musk are un program strict de somn, pentru a-și maximiza productivitatea

Cel mai bogat om din lume, conducător al companiilor SpaceX, Tesla, Neuralink, este obligat să-și structureze timpul în așa fel încât să reușească să gestioneze toate proiectele în care este implicat. „Lucrez mult”, spune cu fermitate Elon Musk, în cadrul unui nou epison The Joe Rogan Experience. „În mod normal, am întâlniri la serviciu până la 1 sau 2 dimineața. Sâmbătă și duminică, de obicei nu, doar uneori”.

În mod evident, nu poate să rezerve prea multe ore somnului. Ar fi contraproductiv. Totodată, prea puțin timp de odihnă reduce capacitatea de a munci. Așa a ajuns la concluzia că „aproximativ șase ore” sunt suficiente. „Am încercat să dorm mai puțin, dar apoi productivitatea totală scade. Nu vreau să dorm mai mult de șase ore”.

În trecut, Musk lucra sute de ore pe săptămână și dormea la birou, câteva ore. „Au fost momente în care, câteva săptămâni… nu am numărat exact, dar dormeam doar câteva ore, munceam, dormeam câteva ore, lucram, șapte zile pe săptămână”, spunea Musk în noiembrie 2018. El a menționat că programul de atunci nu era sănătos și a „ars o mulțime de neuroni” în acea perioadă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook