Bucătarul danez Rasmus Munk te duce în stratosferă pentru o experiență de neuitat
- Expediția se va desfășura la bordul navei spațiale Space Perspective Neptune.
- Pentru 495.000 de dolari per bilet, șase turiști se vor îmbarca într-o călătorie de șase ore în stratosferă.
- Munk promite „mâncăruri inspirate de rolul explorării spațiului în ultimii 60 de ani de istorie umană”.
Bucătarul danez Rasmus Munk vrea să ducă bucătăria de lux la marginea spațiului, cu planuri de a servi o experiență culinară stratosferică în 2025, a declarat joi restaurantul său, scrie Space Daily.
Pentru 495.000 de dolari per bilet, șase turiști se vor îmbarca într-o călătorie de șase ore în stratosferă. Turiștii vor călători într-o capsulă spațială presurizată care se va ridica în stratosferă într-un „SpaceBalloon” plin cu hidrogen.
„Vor lua masa în timp ce privesc răsăritul peste curbura Pământului” la o altitudine de 30.000 de metri deasupra nivelului mării.
Pentru 495.000 de dolari per bilet, șase turiști se vor îmbarca într-o călătorie de șase ore într-o capsulă spațială presurizată care se va ridica în stratosferă într-un „SpaceBalloon” plin cu hidrogen.
Bucătarul în vârstă de 32 de ani și pasionat de spațiu se va alătura călătoriei.
Munk promite „mâncăruri inspirate de rolul explorării spațiului în ultimii 60 de ani de istorie umană și de impactul pe care l-a avut asupra societății noastre – atât din punct de vedere științific, cât și filozofic”.
Meniul său va fi restricționat doar de incapacitatea de a găti mâncarea la flacără deschisă.
Multe dintre ingrediente vor fi preparate pe nava de pe care este lansată capsula, potrivit lui Alchemist. Restaurantul se afla pe locul cinci în 2023 conform ghidului World’s Best 50 Restaurants.
În ultimele decenii, Danemarca a apărut ca o putere gastronomică pe pământ. Restaurantele din Copenhaga, Noma și Geranium, dețin ambele titlul de cel mai bun restaurant din lume.
Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook