Bruxelles| Zeci de mii de oameni protestează violent împotriva restricțiilor Covid. Polițiștii folosesc gaze lacrimogene

Bruxelles| Zeci de mii de oameni protestează violent împotriva restricțiilor Covid. Polițiștii folosesc gaze lacrimogene

Aproximativ 35.000 de oameni s-au adunat duminică la Bruxelles pentru manifestația intitulată „Împreună pentru libertate”. Poliția a folosit gaze lacrimogene în jurul orei 14.45, împotriva demonstranților care se aflau în apropierea intersecției dintre Avenue des Arts și rue Joseph II din Bruxelles, se arată într-un comunicat al poliției.

Poliția susține că unii manifestanți n-au vrut să respecte traseul stabilit de autorități și au aruncat cu petarde în forțele de ordine.

Aproximativ 35.000 de persoane, conform estimărilor poliției din Bruxelles, s-au adunat duminică, la ora 13, în fața Gării de Nord din Bruxelles, pentru manifestația intitulată „Împreună pentru libertate”. Participanții au protestat împotriva permisului de sănătate, pe care îl consideră un factor de divizare a societății. „Denunţăm măsurile de restrângere a libertăţii, care nu au constituit o soluţie structurală pentru rezolvarea crizei sănătăţii”, spun organizatorii. Sloganul acestei mobilizări este „Destul!”.

Manifestație autorizată

Manifestația a început la 13:25, nu la 14:00, așa cum era stabilit. Puțini oameni au purtat mască.

Demonstrația a fost autorizată. A fost stabilită o rută, cu acordul poliției. La sosire a fost amenajat un podium pentru a putea avea loc discursuri.

Sursa: Le Soir

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook