Franța| Persoanelor infectate cu SARS-Cov-2 în ciuda vaccinării li se recomandă o doză suplimentară, la șase luni de la vindecare

Franța| Persoanelor infectate cu SARS-Cov-2 în ciuda vaccinării li se recomandă o doză suplimentară, la șase luni de la vindecare

Autoritățile sanitare recomandă persoanelor complet vaccinate, care s-au îmbolnăvit totuși de Covid, o doză suplimentară la șase luni după vindecare, dacă sunt eligibile. „O infectare care apare după vaccinarea completă poate fi consecința unei imunități insuficiente”, spune Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) din Franța.

În Franța, doar 1.349 de eșecuri vaccinale „grave” au fost raportate pentru vaccinul Pfizer. În principal, persoanele în vârstă și/sau persoanele cu comorbidități au fost cele pentru care serul anti-Covid nu a funcționat și a permis pătrunderea virusului.

O doză suplimentară la „6 luni după vindecare”

În așteptarea datelor care să documenteze starea imunologică a persoanelor infectate după vaccinare, HAS recomandă în prezent „administrarea unei doze suplimentare la șase luni după vindecare, pentru persoanele eligibile pentru rapel și la care infecția a survenit după un program complet de vaccinare”.

Aceeași recomandare se aplică și persoanelor care se infectează după doar o doză a vaccinului anti-Covid, indiferent de vârstă.

Pentru cei infectați înainte de a se vaccina, HAS recomandă o singură doză, la șase luni de la vindecare, indiferent de vârstă. 

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook