Blana ursului Arthur a rămas în România. Prințul Emanuel nu poate fi învinuit, spune ministrul Mediului

Blana ursului Arthur a rămas în România. Prințul Emanuel nu poate fi învinuit, spune ministrul Mediului
Sursa foto: Captură Replica de Constanța

Blana ursului Arthur, ucis de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, se află în prezent în România, într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc. După prelucrare, ar urma să fie transportată în Austria. Tanczos Barna, ministrul Mediului, spune însă că trofeul nu va părăsi țara, „în niciun fel”.

Prințul a primit autorizație pentru împușcarea unei femele urs care ar fi produs pagube unor ferme din județul Covasna. Ulterior, a ucis „din greșeală” cel mai mare urs din România și probabil din Europa. Emanuel a plătit suma de 7.000 de euro pentru a fi „invitat” în România pentru partida de vânătoare, deci nu poate fi învinuit.

„A fost invitat, adus, astăzi legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă asociație sau dintr-o altă țară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar”, a spus Tanczos Barna la Digi24.

În ceea ce privește blana lui Arthur, ministrul dă asigurări că va rămâne în mod cert în țară. „Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii (prințul – n.r.). Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook