Biden refuză să facă testul cognitiv. „E ca și cum ai face un test pentru cocaină”

Biden refuză să facă testul cognitiv. „E ca și cum ai face un test pentru cocaină”

Este un NU hotărât. Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, vizibil enervat, a respins cu tărie ideea de a fi supus unui test cognitiv pentru a-și evalua starea mentală, în fața apelurilor din partea rivalului său Donald Trump care l-a îndemnat să se supună acestei evaluări, așa cum a făcut și el. „Nu, nu dau niciun test. De ce naiba ar trebui să dau un test?” Joe Biden a răspuns într-un interviu transmis miercuri.

La 77 de ani, agilitatea sa mentală este pusă la îndoială fără încetare de echipa de campanie a lui Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, cu care se va confrunta pe 3 noiembrie în alegerile prezidențiale americane. Fostul vicepreședinte a spus la începutul acestei veri că este testat constant, înainte de a clarifica că vorbește despre rigorile campaniei prezidențiale și despre întâlnirile sale cu alegătorii.

„Este ca și cum ți-as spune înainte de a participa la aceasta emisiune că trebuie să faci un test pentru a vedea dacă iei cocaină sau nu. Ce crezi? Ești un junkie?” a continuat el, adresându-se jurnalistului de la CBS care l-a intervievat.

Trump a spus că „a excelat” la test cognitiv

Această ieșire neașteptată a provocat imediat reactii pe rețelele de socializare. Mai târziu reporterul CBS, Errol Barnett, a spus că a cerut echipei de campanie a lui Joe Biden să ofere mai multe detalii asupra legăturii dintre un test cognitiv și un test pentru a afla dacă a luat cocaină.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a profitat imediat de interviu pentru a pune la îndoială abilitățile lui Joe Biden, întrucât el a vorbit de multe ori despre lupta sa cu bâlbâiala și a încercat de mai multe ori să spună: „Și sunt gata să permit publicului american să-mi judece sănătatea fizică și psihică”.

Donald Trump a susținut la sfârșitul lunii iulie că a „excelat” într-un test cognitiv. Mândru, președintele american a indicat în special că testul a inclus, de exemplu, „o problemă de memorie”. „Ei vă spun să repetați cuvinte: persoană, femeie, bărbat, aparat de fotografiat, TV. Am spus că da, este persoana, femeia, bărbatul, camera, televizorul.”

Referind-se la aceste declarații, candidatul democrat a adăugat, în interviul de miercuri: „E bine, dacă nu poate spune diferența dintre un elefant și un leu. Nici nu știu despre ce vorbește. L-ai văzut? (…) Abia aștept să am ocazia de a dezbate împotriva lui Donald Trump.”.

Biden nu va merge în persoană pentru a-și accepta nominalizarea convenției democratice

Joe Biden nu va merge personal să își accepte nominalizarea la convenția democratică din Milwaukee, Wisconsin, „pentru a proteja sănătatea publică” în mijlocul pandemiei Covid-19, au mai anunțat organizatorii miercuri. Organizatorii convenției Partidului Democrat (17-20 august) au explicat că această decizie a fost luată « după consultările cu oficialii și experții din domeniul sănătății publice, care au evidențiat agravarea pandemiei coronavirusului ».

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook