Averile chinezilor au înflorit în timpul pandemiei. „Nu s-a acumulat niciodată atât de multă bogăție”

Averile chinezilor au înflorit în timpul pandemiei. „Nu s-a acumulat niciodată atât de multă bogăție”

În China nu s-a acumulat niciodată atât de multă bogăție ca în 2020, în ciuda pandemiei care devastează economia globală. Cel puțin așa arată clasamentul anual care stabilește numărul miliardarilor din țara asiatică. Prima țară afectată anul trecut de coronavirus, China, a reușit de atunci să învingă virusul, iar noile contaminări sunt acum limitate la câteva cazuri în fiecare zi.

Iar izolarea drastică pusă în practică pentru a controla virusul s-a dovedit deosebit de profitabilă pentru giganții din zona digitală. Dacă „primele două luni ale epidemiei au diminuat multe averi (…), noua economie, condusă de tehnologia digitală, a atins niveluri fără precedent din iunie”, notează clasamentul anual al cabinetului Hurun. Wang Xing, fondatorul companiei de livrări Meituan, și-a cvadruplat averea în acest an, devenind al treisprezecelea în clasamentul bogaților din China. Richard Liu, șeful gigantului de comerț electronic JD.com, și-a dublat averea, care a ajuns acum la 23,5 miliarde de dolari (19,9 miliarde de euro), fiind pe locul 16.

Asistența medicală a fost, de asemenea, un sector promițător: Jiang Rensheng, fondatorul producătorului de vaccinuri Zhifei, și-a triplat averea, estimată la 19,9 miliarde de dolari. Se clasează pe locul 20.

Ca rezultat, anul acesta, în China, au fost create „averi mai mari decât în ​​ultimii cinci ani cumulat”, în ciuda epidemiei, spune Hurun, care se bazează pe clasamentul primelor 500 de averi ale țării. Celebrul Jack Ma, pionier al comerțului electronic cu platforma sa Alibaba, este în continuare cel mai bogat chinez, cu 58,8 miliarde de dolari. El este urmat de Pony Ma, șeful Tencent, un gigant digital care a realizat platforma WeChat (57,4 miliarde de dolari). Podiumul este completat de Zhong Shanshan, șeful Nongfu Spring, un gigant al apei îmbuteliate ale cărui produse sunt esențiale în China. Averea sa este evaluată la 53,7 miliarde de dolari.

China are mai mulți miliardari decât Statele Unite. Sunt cu 257 mai mulți decât anul trecut, potrivit lui Hurun, care a numărat 878 la sfârșitul lunii august în China continentală (cu excepția Hong Kong-ului și Macao).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook