Austria majorează amenda pentru nevaccinați la 7.200 de euro

Austria majorează amenda pentru nevaccinați la 7.200 de euro

Confruntat cu o rată de vaccinare „rușinos de scăzută” (66%, față de 75% în Franța, de exemplu), potrivit cancelarului Alexander Schallenberg, guvernul austriac a decis să facă vaccinarea obligatorie în țară de la 1 februarie. O nouă etapă ar putea fi atinsă prin prezentarea unei legi care prevede amenzi în cazul nerespectării obligației.

Foarte puține țări din lume au implementat această regulă.

Viena intenționează să aplice amenzi de 7.200 de euro persoanelor nevaccinate, potrivit site-ului Euractiv, care a intrat în posesia unui proiect de lege austriac.

Potrivit acestui text, oricine refuză vaccinarea va fi citat să se prezinte în fața autorităților administrative din raionul său. Dacă ignoră de două ori această somație, va fi amendat cu 3.600 de euro. Dacă această încălcare a legii imunizării îi pune pe ceilalți în „risc serios”, sau dacă ea continuă să ignore ordinul, amenda ar putea ajunge la 7.200 de euro.

De luni, Austria a impus carantină totală, măsură care a stârnit furie în țara alpină, ca și în Belgia sau Olanda unde revenirea restricțiilor anti-Covid 19 a provocat proteste.

Prezentarea proiectului de lege este programată luni, 6 decembrie.

Sursa: Sud Ouest

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook