Arafat publică un clip care arată „situația reală” din spitale. „Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni”

Arafat publică un clip care arată „situația reală” din spitale. „Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni”
Unitate de Primiri Urgențe. Sursa Foto: Captură Facebook / Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a publicat pe pagina sa de Facebook un videoclip care reflectă „situația reală” din spitale – supraaglomerarea secțiilor de Primiri Urgențe, în contextul accelerării epidemiei Covid. Arafat le-a recomandat celor care văd imaginile să le distribuie prietenilor, astfel încât cetățenii să „înțeleagă care este realitatea”.

Restricțiile, îngrădirea libertăților, nesiguranța care planează la nivelul întregii societăți, au făcut ca mulți români să se revolte împotriva aleșilor, celor care gestionează criza de sănătate. Diverse mesaje care au circulat în mediul online au făcut ca încrederea în liderii politici să scadă. Săptămâna trecută a fost marcată de proteste împotriva restricțiilor, care au devenit mai dure.

Arafat consideră că este necesar ca românii să înțeleagă situația limită din spitale, provocată de circulația intensă a SARS-Cov-2 și cere aportul tuturor pentru a încerca să „ajungem la normalitate cât mai repede”.

„Când vorbesc de „marea echipa”, aceasta ne include pe toti, cetăteni, societate civilă și autorități locale și centrale!”, a scris în mesajul care însoțește videoclipul, marcat și prin hashtag-urile #vaccin, #vaccinare, #mască, #distantare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook