Arafat oferă lămuriri, după ce CNSU a adoptat o nouă hotărâre. Doar magazinele alimentare și farmaciile pot primi clienți nevaccinați sau care nu au trecut prin boală

Arafat oferă lămuriri, după ce CNSU a adoptat o nouă hotărâre. Doar magazinele alimentare și farmaciile pot primi clienți nevaccinați sau care nu au trecut prin boală

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat luni o nouă hotărâre, care prevede că persoanele care nu sunt vaccinate sau nu au trecut prin boală nu au voie să intre în mall-uri, fiind prevăzute unele excepții. Hotărârea precedentă a fost publicată diferit în Monitorul Oficial.

„Nu există mall în legislație, există centre comerciale și parcuri comerciale. Așa că, dacă ne referim la mall-uri, le vom regăsi sub această titulatură [..] Avem o regulă clară la mall, controlată prin certificatul verde – vaccinare sau trecere prin boală”, explică Raed Arafat.

„La intrarea în centrele comerciale este obligatorie verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală”, spune el, menționând că se vor face excepții pentru persoanele care merg în mall-uri pentru a se vaccina sau pentru cele care trebuie să ajungă în centrele comerciale în care funcționează servicii comunitare (Serviciul de Pașapoarte, spre exemplu), unde se poate intra pe baza unui test Covid negativ însoțit de dovada programării la serviciul respectiv.

„În afara mall-ului se poate intra în magazinele alimentare doar cu masca, deci respectând regulile sanitare. La orice alt magazin sau operator economic care comercializează alte produse și aici exceptăm farmaciile, acolo se intră cu certificatul verde. Deci magazinele care sunt pe șosele, pe Calea Victoriei, în afara celor alimentare, care vând alimente, se intră acolo numai cu certificatul verde – vaccinat sau trecut prin boală”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook