Anthony Fauci spune că măștile vor rămâne obligatorii în spațiile închise pentru totdeauna

Anthony Fauci spune că măștile vor rămâne obligatorii în spațiile închise pentru totdeauna

Invitat al emisiunii „This Week”, de la ABC, Anthony Fauci a fost întrebat dacă „vom ajunge în punctul în care nu va trebui să mai purtăm măști în avioane”. Fauci a prezis că pasagerii companiilor aeriene vor fi obligați pentru totdeauna să poarte măști de protecție. De fapt, Fauci a extins estimarea pentru orice „spațiu închis”.

„Cred că atunci când ai de-a face cu un spațiu închis, deși ventilația este bună, vrei să faci acel pas suplimentar”, susține Fauci. „Un zbor de la Washington la San Francisco durează cinci ore. Chiar dacă beneficiem de un sistem de filtrare bun, cred că este prudent să purtăm măști și ar trebui să o facem”, explică el.

Companiile aeriene sunt de altă părere

Însă directorii a două companii aeriene au susținut contrariul în fața Congresului, săptămâna trecută.

CEO-ul American Airlines, Doug Parker, și CEO-ul Southwest, Gary Kelly, le-au spus senatorilor că nu consideră că măștile de față „contribuie mult” la protecția pasagerilor, deoarece avioanele moderne sunt echipate cu sisteme sofisticate de filtrare a aerului.

„Cred că măștile nu conferă prea multă protecție. Sistemele de filtrare a aerului este foarte sigur și de calitate superioară, în comparație cu cele din orice alt spațiu inchis”, spune Kelly.

„Sunt de acord. Un avion este cel mai sigur loc în care te poți afla. Toate aeronavele noastre sunt dotate cu filtre HEPA”, a adăugat Parker.

Teamă exagerată de Omicron?

Fauci a mai prezis că varianta Omicron va reprezenta un „stres semnificativ” asupra sistemelor spitalicești din Statele Unite. Însă datele din Africa de Sud par a-l contrazice.

Deși Omicron a condus la cea mai semnificativă creștere a cazurilor din Africa de Sud de până acum, spitalizările și decesele au rămas la cote reduse – în mod diferit față de valurile anterioare.

„În Africa de Sud, observăm, din fericire, un raport invers proporțional între noile cazuri de Covid și internări și decese”, spune fostul comisar FDA, dr. Scott Gottlieb.

„Datele din Africa de Sud sunt cu siguranță încurajatoare. Este important ca oficialii din domeniul sănătății publice și jurnaliştii să împărtășească vești bune, nu doar vești proaste; în caz contrar, riscă să-și piardă credibilitatea”.

Masca este obligatorie în mijloacele de transport în comun din SUA până pe 18 martie 2022, dar probabil măsura va fi extinsă.

Sursa: The Blaze

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook