Autoritățile neo-zeelandeze susțin că vaccinul Pfizer a provocat decesul unui tânăr de 26 de ani. Bărbatul dezvoltase miocardită în urma vaccinării

Autoritățile neo-zeelandeze susțin că vaccinul Pfizer a provocat decesul unui tânăr de 26 de ani. Bărbatul dezvoltase miocardită în urma vaccinării

Autoritățile neo-zeelandeze transmit că decesul unui tânăr de 26 de ani a fost provocat de administrarea vaccinului anti-Covid de la Pfizer. Pacientul a dezvoltat miocardită, o inflamație rară a muschiului inimii, după prima doză a vaccinului.

Este al doilea deces raportat în Noua Zeelandă care este legat de efectele secundare ale vaccinului, după ce în august autoritățile au declarat că o femeie a decedat după ce i-au fost administrate cele două doze.

„Pe baza informațiilor actuale de care dispune, consiliul consideră că miocardita a fost provocată de vaccin, în cazul acestui individ”, se arată în comunicatul Consiliului Independent de Monitorizare a Vaccinului.

Bărbatul, care a decedat la două săptămâni de la vaccinarea cu prima doză, nu a solicitat ajutor medical sau tratament. Miocardita este o inflamație a mușchiului inimii care poate împiedica capacitatea organului de a pompa sânge și poate declanșa aritmii cardiace.

Un purtător de cuvânt al Pfizer spune că laboratorul farmaceutic a luat la cunoștință incidentul din Noua Zeelandă, monitorizează toate raportările legate de efectele secundare și consideră în continuare că raportul beneficiu-risc este pozitiv.

Consilul care monitorizează siguranța vaccinurilor spune că alte două persoane, inclusiv una de 13 ani, au murit probabil din cauza miocarditei dezvoltate în urma vaccinării. Este nevoie de mai multe date pentru a lega decesul copilului de vaccin. În cazul celeilalte persoane, în vârstă de 60 de ani, este puțin probabil ca serul să fi provocat decesul, spune agenția.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook