Elon Musk susține că plătește în 2021 cel mai mare impozit din istoria SUA

Elon Musk susține că plătește în 2021 cel mai mare impozit din istoria SUA

Miliardarul Elon Musk i-a întrebat pe urmăritorii săi de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile Tesla – singurul mod prin care și-ar putea plăti impozitele. 57% dintre respondenți au răspuns afirmativ. Musk și-a ținut promisiunea, potrivit Business Insider. Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 13 miliarde de dolari până în prezent.

Iar impozitul ar putea fi destul de mare. Potrivit calculelor grupului financiar american Bloomberg, suma s-ar ridica la 10 miliarde de dolari, cu o condiție: cel mai bogat om din lume ar trebuie să-și exercite opțiunea de cumpărare a celor 7,9 milioane de acțiuni rămase, care va expira în august 2022. El a exercitat deja aproape 15 milioane dintre ele.

O avere care se ridică la 255 de miliarde de dolari

Este greu de știut cu exactitate dacă Elon Musk tocmai a stabilit un record mondial, având în vedere că Fiscul nu dezvăluie niciodată în mod public declarațiile fiscale individuale. Însă este ceea ce a afirmat el în cadrul unei discuții pe Twitter cu senatoarea Elizabeth Warren pe tema inegalităților de avere. „Anul acesta voi plăti mai multe taxe decât orice alt american din istorie”, a spus Elon Musk. Averea lui se ridică în prezent la 255 de miliarde de dolari.

Un raport ProPublica din iunie arăta că Elon Musk a plătit un impozit pe venit disproporționat de mic, în comparație cu averea sa. Dar miliardarul a menționat că nu a luat salariu nici de la SpaceX, nici de la Tesla. În schimb, a plătit o cotă de impozitare de 53% la opțiunile pe acțiuni pe care le exercită.

Sursa: Capital.fr

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook